Graaf- en legwerkzaamheden

Gestuurde boren

Glasvezelkabels blazen

Lassen en monteren

Ervaring om te vertrouwen

Glasvezelkabels blazen

Bij het aanleggen van glasvezelnetwerken is het gebruikelijk om buizen aan te leggen in diameters van 5mm tot 50mm. EMKA Infratechniek kan in deze buizen glasvezel aanbrengen door middel van blazen. Met deze techniek wordt er met behulp van een compressor druk op de buis gezet. De kabel wordt ingevoerd met een blaasmachine. De luchtstroom in de buis verminderd de weerstand bij het invoeren en hierdoor kan er kabel in de buis worden aangebracht.

Blazen

Als de buis helemaal vrij is, starten we met de blaaswerkzaamheden vanaf een centraal punt in de omgeving naar de woningen.De kabel wordt ingevoerd met een blaasmachine. De luchtstroom in de buis verminderd de weerstand bij het invoeren en hierdoor kan er kabel in de buis worden aangebracht.
Afhankelijk van de ligging en diameter van de buis en de kabel kan dit over honderden meters tot enkele kilometers.

Glazenvezelkabel

De lengte van de glasvezelkabel vanaf het centrale punt tot aan de woningen verschilt van 5 meter tot wel 500 meter. Voor de snelheid en kwaliteit van glasvezel heeft die afstand overigens geen gevolgen. 

Als de glasvezel in de woning is geblazen, wordt deze in een kleine rol achter gelaten zodat op een later tijdstip de huisaansluiting kan worden geplaatst.

Gespecialiseerd in Civiele infrastructuur & Spoor infra

Glasvezelkabels blazen extra uitleg

Onder hoge druk wordt een kabel (bijvoorbeeld glasvezel) met behulp van inblaasapparatuur door een al bestaande, of een door ons aangelegde HDPE buis geblazen. Hierbij kunnen afstanden van vele kilometer overbrugt worden. EBC beschikt over de middelen om verschillende diameter kabels en tubes in te blazen.

Jong en Dynamisch

EMKA Infra bv is een jonge onderneming, waarbinnen een schat aan infratechniek is gebundeld. Wij gaan voor een lange termijn relatie met onze klanten, waarbij wij onze klanten bijstaan vanaf het allereerste advies, het nakomen van afspraken en het werken met hoogwaardige producten. Hierbij staat klantgerichtheid en service hoog in het vaandel. Uiteraard is Emka Infra B.V. ISO 9001 en VCA** gecertificeerd en gaan wij voor een veilige, gezonde en duurzame werk- en leefomgeving.

 

EMKA INFRA Medewerkers

Onze medewerkers zijn bekend met alle veiligheidseisen en werken snel en slagvaardig. Daarnaast beschikken wij over eigen materieel – denk bijvoorbeeld aan kranen en graafmachines – zodat we direct aan de slag kunnen.

Veiligheid gaat in onze visie hand in hand met kwaliteit. Door voldoende investeringen in instructie en onderricht is één van de pilaren van Emka infra bv waarop het veiligheidsbeleid is gebouwd. Onze doelstelling op het gebied van veiligheid is simpel: “iedereen elke dag, veilig en gezond naar huis.”

Stel uw vragen