Graaf- en legwerkzaamheden

Gestuurde boren

Glasvezelkabels blazen

Lassen en monteren

Ervaring om te vertrouwen

Wat is glasvezel

Glasvezel, ook fibre of fiber genoemd, is een haarfijne vezel van glas. Glasvezel wordt onder meer toegepast als optische vezel in telecommunicatie, waarbij licht wordt gestuurd door lange vezels van optisch zeer helder glas om signalen betrouwbaar over grote afstanden te vervoeren.

Glasvezel in kort

Nu we weten wat glasvezel precies is en meer zicht hebben op de geschiedenis van glasvezel internet, is het tijd om te belichten hoe internet via glasvezel precies werkt. Welke mechanismen en technische principes zorgen voor dat razendsnelle internet met een spectaculaire performance en hoge bandbreedte? Wil jij ook graag een glasvezelabonnement? Wij raden aan om eerst onze gratis postcodecheck te doen. Zo kom je er achter welke internet providers er glasvezel op jouw aders leveren, mits er glasvezel op je adres beschikbaar is. 

Emka Infra glasvezelaanbod

Binnen het glasvezelaanbod onderscheiden we een tweetal hoofdgroepen: single-mode en multimode fiber. Single-mode fiber is speciaal toegesneden op de dataoverdracht over langere afstanden (langer dan veertig kilometer). 

Een single-mode fiber bevat een minuscule kerndiameter en verzendt data in een enkele optische modus, waardoor de signaaleigenschappen onderweg niet veranderen en u de hoogste bandbreedte bereikt.

Gespecialiseerd in Civiele infrastructuur & Spoor infra

Snel Internet

Glasvezel is een uit speciaal glas vervaardigde vezel (fiber) die net zo dun is als een mensenhaar. Glasvezel maakt gebruik van lichtsignalen voor het verzenden van data. Doordat het licht in de glasvezel een zeer kleine hoek met de buitenkant van de vezel maakt, is de absorptie gering. Zo blijft het licht in de vezel door interne reflectie. Dankzij de constructiewijze en de techniek achter glasvezel, kan de vezel data delen met de snelheid van het licht.

Jong en Dynamisch

EMKA Infra bv is een jonge onderneming, waarbinnen een schat aan infratechniek is gebundeld. Wij gaan voor een lange termijn relatie met onze klanten, waarbij wij onze klanten bijstaan vanaf het allereerste advies, het nakomen van afspraken en het werken met hoogwaardige producten. Hierbij staat klantgerichtheid en service hoog in het vaandel. Uiteraard is Emka Infra B.V. ISO 9001 en VCA** gecertificeerd en gaan wij voor een veilige, gezonde en duurzame werk- en leefomgeving.

 

EMKA INFRA Medewerkers

Onze medewerkers zijn bekend met alle veiligheidseisen en werken snel en slagvaardig. Daarnaast beschikken wij over eigen materieel – denk bijvoorbeeld aan kranen en graafmachines – zodat we direct aan de slag kunnen.

Veiligheid gaat in onze visie hand in hand met kwaliteit. Door voldoende investeringen in instructie en onderricht is één van de pilaren van Emka infra bv waarop het veiligheidsbeleid is gebouwd. Onze doelstelling op het gebied van veiligheid is simpel: “iedereen elke dag, veilig en gezond naar huis.”

Stel uw vragen